VERZORGINGSTIPS – TO PLEASE TODAY

De Curcuma is typisch een plant die veel geeft en weinig vraagt. Ze staat het liefst op een lichte en zonnige plek op de vensterbank maar ook in de serre of op het balkon bij een temperatuur vanaf 15°C. Geef uw Curcuma wekelijks twee keer water en doe er eens in de twee weken een scheutje vloeibare plantenvoeding bij. Een Curcuma kan 2 tot 5 nieuwe bloemen geven, die ongeveer 3 weken per bloem bloeien.

Als u onderstaande verzorgingstips even doorneemt, heeft u nog meer plezier van uw Curcuma.

DE PLAATS

De Curcuma staat het liefst op een lichte, zonnige plaats. Bijvoorbeeld op de vensterbank. Geen enkel bezwaar als ze boven de verwarming staat. Vanaf een temperatuur van 15° C kunt u de Curcuma ook buiten op het balkon of in de serre zetten, maar zorgt u er dan wel voor, dat er geen water in de bloemkelken komt, want daar kan de Curcuma niet tegen. En vermijd tocht – daar houdt geen enkele plant van.

HET WATER

Lees ook de aanwijzing op het etiket. Het is meestal voldoende om uw Curcuma twee keer per week water te geven, bijvoorbeeld maandag en donderdag. Het is handig om tijdens het water geven een schoteltje onder de pot te zetten voor een optimale wateropname. Als de aarde in de pot nog vochtig is, hoeft u geen water te geven. Als uw Curcuma bruine bladpunten krijgt, kan dat liggen aan te droge aarde.

DE VOEDING

Uw Curcuma wordt geleverd met aarde van eerste kwaliteit. Voor een mooie, gezonde plant is het niettemin verstandig om elke veertien dagen een beetje plantenvoeding aan een gietbeurt toe te voegen.

DE BLOEMEN

Bij voldoende licht, water en voeding blijft een bloem ongeveer 3 weken bloeien. Als de bloem uitgebloeid is knipt u ‘m zo laag mogelijk boven de grond af opdat de plant alle energie kan steken in een nieuwe bloem. Een Curcuma kan 2 tot 5 nieuwe bloemen geven zodat u er heel lang plezier van heeft.

Uw sierplant Curcuma is niet geschikt voor consumptie. Voor het koken met Kurkuma worden speciaal geteelde varianten gebruikt..

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com