OVER ONS

 

Het concept ‘Curcuma, roots for moods’ is het resultaat van een unieke samenwerking tussen uiteenlopende partijen met één gezamenlijke overeenkomst: interesse in en liefde voor de Curcuma-plant en wat die voor de consument kan betekenen.

DRIE STERKE EIGENSCHAPPEN

Studie naar de herkomst van de plant leerde dat de Curcuma meer is dan een bijzondere plant met hoge sierwaarde. Zij heeft namelijk ook een geneeskrachtige werking en de wortel van speciaal geteelde varianten zijn onmisbaar in de (Oosterse) keuken.

BREED DRAAGVLAK

Om het initiatief van meet af aan goed aan te pakken besloten de kwekers in een vroeg stadium contact te zoeken met het Academisch Medisch Centrum van de Universiteit van Amsterdam, de Stichting Nationaal Fonds tegen Kanker en Verstegen Spices & Sauces.

   

 

Bijdrage

Curcuma Promotie Nederland heeft een bijdrage vanuit het DIT Initiatief van Rabobank Westland ontvangen.
Zie ook http://www.rabobank.nl/bedrijven/lokalebanken/westland/ondernemen/dit_initiatief/

Daarnaast wordt ‘Curcuma – roots foor moods’ ondersteund met een bijdrage uit het programma Flowers & Food van het Productschap Tuinbouw.

DIT-initiatief-rabobank

 

 

 

 

 CURCUMA IN BEELD

Uitleg over het concept Curcuma roots for moods is ook te bekijken middels een kort filmpje.

KWALITEITSCONCEPT

De deelnemende kwekers: BK Plant, KP HollandRichplant en Forever Plants investeren permanent in de kwaliteit van hun processen en producten en wisselen hierover onderling kennis uit. Tezamen vormen kwekers, AMC, Stichting Nationaal Fonds Tegen Kanker en Verstegen Spices & Sauces de Stichting Curcuma Promotie Nederland.

KP-Holland Growing-Logo-CMYK richplantforeverplants

VERHOGING GEBRUIKSWAARDE CURCUMA BIJ CONSUMENT

Aanvoer door telers van planten meer in de knop

Ter verbetering van de gebruikswaarde bij de consument en de houdbaarheid in de afzetketen zijn de aanvoerschriften voor Curcuma in het algemeen en ‘Curcuma – Roots for moods’ in het bijzonder zijn de kwaliteitseisen aangescherpt:

–   Alle Curcuma-planten van telers, aangesloten bij Curcuma Promotie Nederland worden uitsluitend
geleverd in bloeistadium 1 tot en met 3
.
–   Curcuma-planten die worden geleverd met het concept ‘Curcuma – roots for moods’ worden uitsluitend
geleverd tot en met stadium 2. 
Tevens geldt voor planten binnen het concept ‘Curcuma – roots for moods’
een bloeigarantie van minimaal 4 weken.

Gebruikswaarde consument uitgangspunt

Door de strengere aanvoereisen zijn bij aanvoer iets minder bloemen zichtbaar op de plant, waardoor deze visueel wellicht iets minder aantrekkelijk zijn. De gezamenlijke Curcuma kwekers vinden echter dat de gebruikswaarde van het product door de eindconsument boven alles gaat. De nieuwe eisen zijn het resultaat van onderzoek het afgelopen jaar. 

Uniek Verkoopconcept

Curcuma – roots for moods is een uniek verkoopconcept met de beleving Genieten & Gezondheid. Genieten van de kamerplant en het koken met het kurkuma-kruid staan centraal in combinatie met het gezondheidsaspect. Uit de wortels van de oorspronkelijke variant Curcuma Longa wordt in Azië het kruid Kurkuma gewonnen, bekend als geelwortel of koenjit. Bij iedere Curcuma – roots for moods plant zit op het etiket een zakje kurkuma-kruid van Verstegen Spices & Sauces. Met de aankoop draagt de consument een steentje (ongeveer € 0,25 per plant) direct bij aan het international curcumine-onderzoek tegen kanker bij het AMC in Amsterdam.

.

 

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com