KOKEN MET KURKUMA

Koken met Kukurmine

Met de pittige en kruidige smaak van haar wortels heeft een speciaal geteelde variant van de Curcuma-plant hele generaties professionele chefs en thuiskoks in alle keukens op de leukste en lekkerste ideeën gebracht. In Indonesië is Nasi Kuning [rijst, laurierblad, Kurkuma] een geliefde schotel op de rijsttafel. Uit Maleisië komt Ayam Goreng Koenjit [kipfilet, koenjit, ui], uit Japan Sateh Tahu [tahu, sambal oelek, koenjit] en uit India Garnalen Curry [garnalen, garam massala, ui] en zo is er nog veel en veel meer heerlijks. Het leuke van dit soort gerechten is dat u er naar eigen smaak volop mee kunt experimenteren. We geven u alvast een voorproefje met de volgende suggesties.

VERSTAND VAN SMAAK

Het in 1886 opgerichte familiebedrijf Verstegen heeft een grote reputatie opgebouwd in de markt voor sauzen, kruiden en specerijen door consequent te investeren in de kwaliteit van de producten en de productie daarvan. Op www.verstegen.nl vindt u meer informatie. Mede in samenwerking met de professionals van Verstegen hebben we de volgende gerechten voor u geselecteerd die, hoe kan het ook anders, onder meer met Kurkuma worden bereid. Dit kruid is ook bekend onder de namen cumin, turmeric, koenjit, kuning en geelwortel. Het is ook een bestanddeel van de vele curry’s die u in oosterse winkels vindt en het tropische schap van de supermarkt.

Klik hier voor een selectie uit de overheerlijke KurKuma recepten recepten.

Uitleg over Kurkuma in combinatie met Roots For Moods is ook te bekijken via You Tube, klik hier om de film te bekijken.

Uw sierplant Curcuma is niet geschikt voor consumptie. Voor het koken met Kurkuma worden speciaal geteelde varianten gebruikt..

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com