HERKOMST – TO DISCOVER THE PAST

Van origine komt onze Curcuma uit India, Maleisië en Thailand waar deze mooie plant ook wel de Siamese of Thaise Tulp wordt genoemd. Daar, in het Verre Oosten, heeft de Curcuma sinds eeuwen een sterke reputatie. Ze speelt een belangrijke rol in de Oud-Indiase [Ayurvedische] geneeskunde en kruidenleer en geeft met haar ranke en toch krachtige verschijning mensen een aangenaam gevoel. De intens geel-oranje, terra-achtige kleur is voor vele kunstenaars een eindeloze bron van inspiratie.

5000 JAAR STERK

De Curcuma – ook wel Siamese of Thaise Tulp genoemd – komt van origine uit het Verre Oosten, met name uit India, Pakistan, Maleisië en Thailand. Zij behoort tot de Zingiberace-familie, waarvan ook de gemberplant deel uitmaakt. De meest voorkomende varianten zijn Curcuma alismatifolia, Curcuma domestica en Curcuma longa. De Curcuma wordt al meer dan 5000 jaar verbouwd. Aanvankelijk werd de wortel alleen gebruikt om kleding te kleuren, pas later ontdekte men de bijzondere smaak en de geneeskrachtige en reinigende werking voor het gehele lichaam.

HEILZAAM EN EFFECTIEF

De Oud-Indiase [Ayurvedische] geneeskunde, waarin curcumine een belangrijk rol speelt, is een hindoeïstische gezondheidsleer die volgens de traditie door de goddelijke kosmische geest Brahman is geopenbaard. Deze leer heeft een religieus geïnspireerde visie op de totale gezondheid van lichaam en geest. Het is een veelomvattend systeem van medische voorschriften en praktische handelingen die niet altijd ondersteund worden door de moderne [medische] wetenschap maar door de vele gebruikers als heilzaam en effectief wordt ervaren. Zij noemen de rust in lichaam en geest, de algehele gezondheid en het welbevinden, die positief beïnvloed worden door het gebruik van curcumine..

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com