GEZONDHEID – TO CURE THE FUTURE

GEZONDHEID -  TO CURE THE FUTURE

Het geel-oranje poeder wordt gemaakt van de verpulverde wortel van een speciaal geteelde variant van’ de Curcuma-plant. De sterkst werkzame stof in de wortel van de Curcuma is curcumine. Dit is een vast ingrediënt in Indiase curry’s en misschien wel de meest geneeskrachtige specerij uit de Aziatische keuken. Voor de goede orde: de plant heet Curcuma, het kruid heet Kurkuma en de werkzame stof in het kruid heet curcumine.

GEZONDHEID -  TO CURE THE FUTUREGENEESKRACHT

Het geel-oranje poeder wordt gemaakt van de verpulverde wortel van een speciaal geteelde variant van’ de Curcuma-plant. De sterkst werkzame stof in de wortel van de Curcuma is kurkumine. Dit is een vast ingrediënt in Indiase curry’s en misschien wel de meest geneeskrachtige specerij uit de Aziatische keuken. Voor de goede orde: de plant heet Curcuma, het kruid heet Kurkuma en de werkzame stof in het kruid heet kurkumine.

GEZONDE CELKERNEN

Curcumine is een anti-oxidant [dit beschermt cellen tegen beschadiging] dat krachtiger werkt dan vitamine E. Curcumine vermindert ontstekingsreacties want het is direct betrokken bij verschillende processen die de cel en de celkern gezond maken en gezond houden. Het meest bijzondere is dat curcumine tumorcellen blijkt te kunnen remmen in de groei en zelfs te kunnen doden.

VOOR UW GEZONDHEID

Curcumine heeft een reinigende en helende werking voor het gehele lichaam en past in een gezonde, verantwoorde levensstijl met voldoende beweging, gezonde voeding en aandacht voor wellness. Bij inwendig gebruik zou curcumine het cholesterolgehalte verlagen en obesitas verminderen. Een uit de wortel vervaardigde pasta wordt gebruikt bij huidziekten.

CURCUMINE NATUURLIJK EN VEELZIJDIG GENEESMIDDEL

De werkzame stof curcumine is gezond voor de spijsvertering en is helend voor lever, gal, maag, darmen, longen en het bloed. Het heeft kankerwerende en ontstekingsremmende eigenschappen en kan het ontstaan van tumorcellen tegengaan, remmen in de groei en zelfs doden. Curcumine is een van de krachtigste en meest veelzijdige natuurlijke geneesmiddelen en één van de belangrijkste medicijnen uit de Indische en Chinese geneeskundige traditie. In de Oud-Indiase [Ayurvedische] geneeskunde is het medicijn nummer een! Curcumine een super gezondheidskruid.

ONDERZOEK IN AMERIKA EN JAPAN

Wetenschappers hebben hoopgevende aanwijzingen gevonden voor de mogelijke werkzaamheid van curcumine bij het voorkomen en genezen van de ziekte van Alzheimer [die heel weinig voorkomt in India] en kanker. Onderzoekers in Amerika [UCLA en Harvard] en in Japan die Alzheimer bij muizen bestudeerden, meldden dat dieren die curcumine kregen [een kwart theelepel per dag] 80% minder eiwitplaque hadden dan muizen die gewoon voedsel kregen. Dit onderzoek moet nog bij mensen worden uitgevoerd.

ONDERZOEK IN EUROPA

Het AMC, het Academisch Medisch Centrum van de Universiteit van Amsterdam, startte in 2010 twee onderzoeken naar de werkzaamheid van curcumine bij behandelingen tegen kanker.

1. Celtherapie en curcumine op de Maag, darm en leverziekten afdeling
In het eerste onderzoek wordt gekeken hoe curcumine gebruikt kan worden om de werking van dendritische celtherapie te verbeteren bij slokdarmkankerpatiënten. Er zijn tot nu toe maar weinig patiënten die van slokdarmkanker genezen.
Dendritische celtherapie is een betrekkelijk nieuwe methode om het immuunsysteem van een kankerpatiënt zodanig te stimuleren dat het kankercellen weer herkent en opruimt. De verwachting is dat het immuunversterkende curcumine het effect van de celtherapie versterkt.

2. Fotodynamische therapie en curcumine op de afdeling Experimentele chirurgie
Het tweede onderzoek betreft het effect van curcumine in combinatie met fotodynamische therapie. Dit is een geneeskundige behandeling van kanker die gebruik maakt van zichtbaar (laser)licht en een stof die kankercellen daarvoor zo gevoelig maakt dat ze afsterven. Het doel van deze onderzoeken is om de behandelingen tegen kanker voor mensen effectiever en minder schadelijk te maken en hen daardoor een betere kwaliteit van leven te geven. De moeilijkheid bij dergelijk wetenschappelijk onderzoek is om de werkzame stof op de juiste plaats tegen de tumor haar werk te laten doen.

Lees meer over het onderzoek in het AMC Magazine van oktober 2012.

Deze onderzoeken worden gefinancierd door de Stichting Nationaal Fonds tegen Kanker. Dit fonds ontvangt ook de bijdragen die de kwekers per verkochte Curcuma-plant namens de consument doneren. Zie ook www.amc.nl en www.tegenkanker.nl

Uitleg over Stichting Nationaal Fonds tegen Kanker en het International Curcumine Research is ook te bekijken via You Tube, klik hier om de film te bekijken.

 

   .

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com