CURCUMA – TO PLEASE TODAY

Met de Curcuma haalt u de tropen in huis. Met haar stevige, lange bloemstelen en extravagante bloemen geeft zij uw interieur een exotische uitstraling. Maar zij biedt meer! De wortels van een variant zijn eetbaar en in de culinaire wereld bekend onder de naam geelwortel, koenjit of kurkuma. Door deze wortels – de ‘roots’ – maar ook door haar mystieke herkomst, brengt zij u in de ‘moods’ om te genieten in elk opzicht!

OOSTERSE ROOTS

De Curcuma behoort tot de exotische Zingiberaceae-familie en komt van origine uit Thailand. Zij komt ook voor in India, Maleisië en Pakistan. De statige plant heeft ranke, krachtige stelen, grote uitwelvende bladeren en zeer rijk bloeiende bloemen. Wie goed kijkt, ziet dat de bloemen eigenlijk schutbladeren zijn die als een ‘huis’ fungeren voor talloze kleine bloemetjes.

Curcuma Drie keer uniekDRIE KEER UNIEK

De Curcuma is een authentieke plant met een mystiek karakter en een goed verhaal dat uit drie belangrijke hoofdstukken bestaat.

• Zij is om te beginnen een unieke kamerplant, een welkome aanwinst die uw interieur een aangename exotische sfeer geeft. Bij deze ongekende sierwaarde voelt u zich beter en prettiger: the good mood!
• Ten tweede is ‘curcumine’ – een stofje dat voorkomt in de wortels van speciaal geteelde varianten – een heerlijke smaakmaker voor vele oosterse gerechten. Bovendien heeft curcumine een geneeskrachtige werking die meehelpt aan een gezonde levensstijl.
• En ten derde: als u een Curcuma ‘roots-for-moods’ koopt, maakt u internationaal onderzoek naar kurkuma als medicijn voor kankerpatiënten mogelijk.
Drie keer ‘roots for moods’ waarmee u geniet van de plant en het bereiden van gerechten met het Kurkuma-kruid! 

Uitleg over deze drie verschillende aspecten van Curcuma Roots for Moods zijn ook te bekijken via You Tube, klik hier om het filmpje te bekijken.  

KEUZE IN KLEUREN

De Nederlandse kwekers leveren de Curcuma in vier verschillende potmaten en in de kleuren wit, roze en paars. Er zijn ook Curcuma’s in dubbelkleur en in andere kleuren. Door regelmatig even te kijken in uw tuincentrum of bij uw bloemist heeft u altijd het meest actuele beeld van het aanbod.

Kortom: met de Curcuma geniet u niet alleen van de sierwaarde maar ook van de exotische uitstraling en het feit dat u bijdraagt aan gezondheidsonderzoek.

Verkrijgbaarheid [afhankelijk van het seizoen en het assortiment]
• Potmaat ø 12 cm: paars
• Potmaat ø 14 cm: paars, wit, dubbelkleur en andere kleuren
• Potmaat ø 17 cm: roze, paars, dubbelkleur en andere kleuren
• Potmaat ø 19 cm: roze, paars, wit, dubbelkleur en andere kleuren

Uw sierplant Curcuma is niet geschikt voor consumptie. Voor het koken met Kurkuma worden speciaal geteelde varianten gebruikt..

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com