24 Okt 2012

Curcuma – roots for moods op FloraHolland Trade Fair en in “Our World of Plants”

0 Reacties

Innovatief en maatschappelijk verantwoord concept van bedrijfsleven, charitas en wetenschap

Aalsmeer, 30 oktober 2012 – Vijf kwekers, verenigd in de Stichting Curcuma Promotie Nederland, presenteren op de Flora Holland Trade Fair allen hun gezamelijke concept ‘Curcuma – roots for moods’. Tijdens de Flora Holland Trade Fair is Curcuma roots for Moods ook te zien in “Our World of Plants” bij Waterdrinker. Naast de sierwaarde van de Curcuma staan de “roots” (wortels) van de oorspronkelijke exotische variant, Curcuma Longa centraal. De wortels bevatten de stof curcumine, op dit moment wordt naar de geneeskrachtige en preventieve werking onderzoek gedaan door het International Curcumin Research (AMC-Academic Medical Center, Amsterdam). Met de aankoop van een “Curcuma roots for moods” draagt elke koper een steentje bij aan het internationale curcumine-onderzoek tegen kanker. Daarnaast is Kurkuma bij de meeste consumenten bekend als ingrediënt voor in de oosterse keuken. Curcuma roots for moods biedt daarmee naast het genieten van de mooie plant in huis ook het bevorderen van de gezondheid en lekker eten.

Pilot

Afgelopen jaar zijn in Nederland enkele pilot verkoopacties geweest bij onder andere tuincentrumketen Life & Garden, supermarkt Vomar en Waterdrinker. Alle partijen hebben het concept als zeer positief ervaren. In seizoen 2013 zal de verkoop verder uitbreiden naar diverse landen als Duitsland, Engeland en Frankrijk. Curcuma Roots for moods wordt alleen via directe verkoop aangeboden.

Ondersteuning handelskanaal

Ter ondersteuning zijn er vele ondersteunende promotiematerialen beschikbaar, zoals het informatieboekje met het Kurkuma-kruid, schapbanners, tafelstandaards, potcovers en een lampenkap. Maatwerk voor winkelketens is ook mogelijk.

Waterdrinker

Tijdens de Flora Holland Trade Fair is de geneeskrachtige werking van Curcuma ook te zien bij Waterdrinker tijdens “Our World of Plants”. Waterdrinker ondersteunt Curcuma roots for moods en via Stichting Nationaal Fonds tegen Kanker het International Curcumin Research. Ook steunt Waterdrinker Curcuma roots for moods door presentatie van Curcuma tijdens de opening van Waterdrinker Plant Center. De donaties bij de opening worden gedoneerd aan de Stichting Nationaal Fonds tegen Kanker.

Sterke combinatie

De kwekers zijn BK Plant (Sureplants standnr 37,2) Kwekerij G.F.J. van Seters (Decorum Plants standnr 32.1), KP Holland (standnr 35.20), Rijnplant (standnr C6), en Zwethlande (GreenSales standnr 21.5). De kwekers hebben een samenwerkingsverband met Stichting Nationaal Fonds tegen Kanker, het International Curcumin Research van onderzoeker Michal Heger aan het AMC te Amsterdam en Verstegen Spices & Sauces. De kwekers hopen hiermee bij te dragen aan de kwaliteitsbeleving en het innovatieve karakter van de Nederlandse sierteelt, die in binnen- en buitenland een grote reputatie heeft.

 De Flora Holland Trade Fair is geopend op woensdag 31 oktober 9:00-19:00, Donderdag 1 november 9:00 – 17:00 uur, vrijdag 2 november 9:00 uur- 14:00 uur.

.

[begin]

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com