10 Jul 2012

Curcuma – roots for moods: driemaal genieten verkrijgbaar bij Vomar en Life & Garden

0 Reacties

Met de aankoop bijdragen aan een betere gezondheid.

Curcuma roots for moods is de exotische plant die meer biedt dan alleen genieten van de sierwaarde. Met aankoop van deze plant draagt de consument bij aan het wetenschappelijke onderzoek naar kanker. De werkzame stof curcumine, die in de wortel van de speciaal geteelde variant Curcuma Longa voorkomt, kan het ontstaan van tumorcellen tegengaan en bestaande tumorcellen bestrijden. Dit onderzoek wordt momenteel uitgevoerd door Michal Heger, onderzoeker van het International Curcumin Research aan het AMC in Amsterdam. Ook kunt u culinair genieten van Curcuma omdat de specerij Kurkuma bij elke plant is toegevoegd. Kort samengevat: genieten van een mooie plant in huis, de gezondheid bevorderen en lekker eten. Vanaf half juli is Curcuma-roots for moods verkrijgbaar bij Vomar, tuincentrumketen Life & Garden en de betere bloemist.

Internationaal onderzoek

De financiële bijdrage per verkochte plant komt ten goede aan het onderzoek naar de geneeskrachtige werking van curcumine dat in de wortel van de speciaal geteelde variant Curcuma Longa voorkomt. Deze bijdrage gaat naar de Stichting Nationaal Fonds tegen Kanker, deze stichting besteed het geld volledig aan het International Curcumin Research, uitgevoerd door het AMC in Amsterdam. Onderzoeker Michal Heger onderzoekt een betere preventieve en genezende werking van de stof curcumine uit de Curcuma longa tegen een groot aantal vormen van kanker.

Koken met Kurkuma

U krijgt bij aankoop van elke plant een zakje (Kurkuma) specerij van Verstegen Spices & Sauces. Hiermee kunt u ervaren dat Kurkuma een heerlijk ingrediënt is in veel gerechten. Maar Kurkuma is ook een veel gebruikt specerij in andere kruidensamenstellingen. Op de website vindt u enkele receptsuggesties om Kurkuma te gebruiken.

De kweker achter de plant

De kwekerijen BK Plant, Kwekerij G.F.J. van Seters, Kwekerij Meeslouwer, KP Holland, Rijnplant en Zwethlande, allen moderne bedrijven in en rond het Westland, willen laten zien dat Curcuma een plant is met van nature bijzondere eigenschappen. De plant zelf is sterk en mooi, de wortel wordt toegepast op culinair en medisch gebied. De kwekerijen werken samen met: Stichting Nationaal Fonds tegen Kanker, International Curcumin Research van onderzoeker Michal Heger aan het AMC te Amsterdam en Verstegen Spices & Sauces.

Verkrijgbaar

Vanaf half juli is Curcuma roots for moods verkrijgbaar bij de betere bloemist, vanaf week 29 bij Supermarkt Vomar en vanaf week 31 bij Tuincentrumketen Life & Garden. Deze verkoopkanalen onderschrijven het belang van onderzoek naar kanker en starten als eerste met de verkoop van dit exclusieve product. Van iedere verkochte plant gaat direct een deel van de opbrengst naar het onderzoek tegen kanker.

.

[begin]

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com